۱۰ نکته که هنگام خرید لپ تاپ باید بدانید


۱_مشخص کردن بودجه بر اساس کاربری ۲- میزان حمل لپ‌تاپ ۳-کارایی صفحه نمایش ۴-بازدهی باتری ۵-رم و سی‌پی‌یو ۶-پردازنده گرافیکی ۷-حافظ لپ تاپ ۸-کیبورد و تاچ پد ۹-جنس بدنه ۱۰- اتصالات و پورت‌ها (USB)

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، لپ‌تاپ معمولا به دلیل اندازه کوچکتر، باتری قدرتمند و وزن پایین، قیمت بیشتری نسبت به رایانه‌های خانگی دارند؛ اما این مزیت را هم دارند که به سادگی می‌توانید آن را جابجا کنید.


بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان

با پاسخ به چند سوال و اولویت‌بندی آن‌ها، می‌توان لپ‌تاپ مناسب‌تری تهیه کرد و انتخاب بهتری داشت.

لپ‌تاپ را برای چه کاری می‌خواهید؟ چند ساعت در بیرون خانه از لپ‌تاپ استفاده می‌کنید و زمان نگهداشت باتری چقدر برایتان مهم است؟ قدرت سخت‌افزار مثل گرافیک و سی‌پی‌یو برای شما چقدر اهمیت دارد؟ از لپ‌تاپ برای تدوین فیلم استفاده می‌کنید و یا گیمر هستید؟ صفحه نمایشی چه اندازه‌ای می‌خواهید؟ چقدر لپ‌تاپ را جابجا می‌کنید و وزن آن چقدر برایتان اهمیت دارد؟ چقدر می‌خواهید برای خرید لپ‌تاپ هزینه کنید؟

به طور مثال لپ‌تاپ‌های گیمینگ معمولا سخت افزار قدرتمندی دارند، اما وزن بالاتری هم نسبت به دیگر لپ‌تاپ‌ها دارند، پس اگر شرایطتان به شکلی است که لپ‌تاپ را باید دائما بین محل زندگی و کارتان جابجا کنید، لپ‌تاپ‌هایی که وزن سنگینی دارند مناسب کار شما نیستند. پس قبل از هر چیزی مشخص کنید که به دنبال چه چیزی در یک لپ‌تاپ هستید و آن را برای چه کار‌هایی می‌خواهید؟

۱_مشخص کردن بودجه بر اساس کاربری

هزینه و قیمت به خصوص در شرایط فعلی که قیمت کالا‌های دیجیتال بالا رفته یک فاکتور بسیار مهم است؛ اگر استفاده حرفه‌ای و سنگین از لپ‌تاپ دارید یا از آن برای بازی و استریم استفاده می‌کنید، باید هزینه بیشتری را صرف آن کنید، اما اگر لپ‌تاپ را برای کار‌های روزمره معمولی مثل مرور اینترنت یا تماشای فیلم و چک کردن ایمیل‌ها و تایپ استفاده می‌کنید، یک لپ‌تاپ میان رده یا حتی ارزان قیمت هم می‌تواند نیاز شما را برطرف کند؛ بنابراین قبل از انتخاب لپ تاپ، اول کاربری و براساس آن بازه قیمت خود را مشخص کنید.

۲- میزان حمل لپ‌تاپ

اگر لپ‌تاپ مناسب حمل و سبک می‌خواهید، بهتر است ابعاد کوچک و متوسط را انتخاب کنید. ابعاد لپ‌تاپ‌ها معمولا از ۱۱.۶ اینچ تا ۱۷.۳ اینچ (در برخی مدل‌ها بزرگتر) متغیر است. لپ‌تاپ‌های ۱۱.۶ تا ۱۴ اینچی گزینه مناسبی برای حمل و جابجایی هستند؛ البته توجه کنید که لپ‌تاپ‌هایی در این ابعاد گاهی سخت افزار ضعیف‌تری نسبت لپ‌تاپ‌های بزرگتر دارند. برای کار‌های سنگین یا بازی بهتر است ابعاد بزرگتر را انتخاب کنید. لپ‌تاپ‌ها ۱۴ تا ۱۷ اینچی گزینه مناسبی برای کار‌های گرافیکی و بازی هستند که در کنار قدرت بیشتر، قیمت بالاتر هم دارند.

۳-کارایی صفحه نمایش

برای یک تجربه مناسب و با کیفیت، لپ‌تاپی را انتخاب کنید که کیفیت صفحه نمایش آن حداقل FullHD (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰) باشد.

اگر گیمر هستید یا از لپ‌تاپ برای کار‌های گرافیکی سنگین استفاده می‌کنید و کیفیت صفحه برایتان اهمیت زیاد دارد، برای تجربه بهتر می‌توانید صفحه نمایش‌هایی با کیفیت QHD (۲۵۶۰ در ۱۴۴۰) یا UHD (۳۸۴۰ در ۲۱۶۰) انتخاب کنید که البته در رده لپ‌تاپ‌های گران‌قیمت هستند. ویژگی دیگر صفحه نمایش در کنار کیفیت، قابلیت لمس آن است. بسیاری از لپ‌تاپ‌های جدید به صفحه نمایش لمسی مجهز هستند که یکی از ویژگی‌های جذاب صفحه نمایش‌های جدید است. اگر قابلیت لمس برایتان مهم است لپ‌تاپی با صفحه لمسی انتخاب کنید که مناسب نیاز شما باشد.

۴-بازدهی باتری

در انتخاب لپ‌تاپ باید به عمر و بازدهی یا مدت نگهداری شارژ توسط باتری لپ‌تاپ توجه کنید. لپ‌تاپ‌های میان‌رده و گران قیمت بازار در حال حاضر بین ۵ تا بالاتر از ۱۰ ساعت شارژ نگه می‌دارند که باید با توجه به قیمت و استفاده‌ای که از لپ‌تاپ دارید گزینه مناسب را انتخاب کنید. توجه کنید که میزان نگهداری شارژ لپ‌تاپ در شرایط استفاده معمولی اندازه گیری می‌شود. در کار‌های سنگین گرافیکی یا بازی این مدت زمان به نصف یا حتی کمتر می‌رسد.

۵-رم و سی‌پی‌یو

RAM و CPU دو مشخصه فنی مهم هر لپ‌تاپ هستند. سرعت لپ‌تاپ شما تا حد زیادی به این دو قطعه سخت‌افزاری بستگی دارد. رم بیشتر در لپ‌تاپ به شما اجازه می‌دهد تا برنامه‌های بیشتری را همزمان باز کنید و سریع‌تر به اطلاعات دسترسی پیدا کنید. لپ‌تاپ‌های جدید از ۴ تا ۶۴ گیگابایت رم دارند که برای کاربری متوسط و روان رم ۸ و ۱۶ کفایت می‌کند.

قدرت پردازنده هم بسیار در سرعت لپ‌تاپ و به ویژه در کار‌های سنگین اهمیت دارد. تولید کنندگان لپ‌تاپ از دو پردازنده یا سی‌پی‌یو معروف یعنی اینتل و AMD استفاده می‌کنند که هرکدام از این برند‌ها پردازنده‌هایی با قدرت و قیمت مختلف دارند.

۶-پردازنده گرافیکی

اگر استفاده سنگین و گرافیکی از لپ‌تاپ دارید، پردازنده گرافیکی مجزا بسیار مهم است. پردازنده گرافیکی بهترین و سنگین‌ترین تصاویر را ساخته و پرداخته و به شما نمایش می‌دهد، به همین دلیل است که برای بازی و کار‌های گرافیکی به یک پردازنده گرافیکی قدرتمند نیاز دارید. معروف‌ترین پردازنده‌های گرافیکی در بازار را شرکت‌های انویدیا و ای‌ام‌دی تولید می‌کنند؛ فضای ذخیره کارت گرافیکی معروف از ۲ تا ۸ گیگ متغیر است که البته مدل‌های ۱۲ گیگ و بالاتر هم وجود دارند که به علت قیمت بسیار بالا استفاده زیادی در ایران ندارند. توجه کنید که فضای ذخیره یکی از فاکتورهاست؛ سرعت و قدرت پردازش پردازنده‌های گرافیکی با توجه به مدل و قیمت آن‌ها متغیر است.

۷-حافظ لپ تاپ

فضای حافظه و ذخیره لپ‌تاپ‌ها به دو دسته SSD و HDD تقسیم می‌شود. فضای حافظه HDD فضای بیشتری و قیمت پایین‌تری دارد، اما صدا و مصرف انرژی بیشتری هم دارد. لپ‌تاپ‌های جدید معمولا به دو فضای حافظه SSD و HDD در کنار هم مجهز هستند که معمولا HDD برای ذخیره فایل‌های بزرگ استفاده می‌شود و SSD برای نصب نرم‌افزار و ویندوز کاربرد دارد. استفاده از حافظه SSD سرعت اجرای ویندوز، نرم‌افزار و بازی‌ها را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد و در عین حال صدای کمتری دارد و انرژی کمتری مصرف می‌کند؛ البته بهتر است لپ‌تاپی که انتخاب می‌کنید در کنار حافظه SSD به یک هارد HDD هم مجهز باشد.

۸-کیبورد و تاچ پد

طبق اطلاعات سایت اپراتور دوم تلفن همراه، میزان حرکت کلید‌های صفحه کیبورد و فضای کافی بین کلیدها، در راحتی استفاده از کیبورد بسیار مهم است و روی تجربه کاری شما با لپ‌تاپ بسیار تاثیر گذار است. سرعت و دقت پاسخ دهی تاچ پد را حتما پیش از خرید حضوری بررسی کنید، اما اگر قصد خرید غیرحضوری دارید می‌توانید این اطلاعات را از اینترنت با مطالعه کامنت‌های دیگر کاربران یا UGC‌ها و مشاهده ویدیو‌های آنباکس و بررسی لپ‌تاپ به دست بیاورید.

۹-جنس بدنه

اگر لپ‌تاپ را برای جابجایی و حمل استفاده می‌کنید، کیفیت ساخت و مواد استفاده شده در آن بسیار مهم است. جنس بدنه لپ‌تاپ‌ها معمولا از پلی کربنات، آلومینیوم، پلاستیک فشرده یا ترکیبی از این مواد است؛ لپ‌تاپ‌های آلومینیومی معمولا مقاوم بالاتری دارند و راحت‌تر خنک می‌شوند.

۱۰- اتصالات و پورت‌ها (USB)

لپ‌تاپ‌های امروزی معمولا از اتصال USB ۳ و Type-C پشتیبانی می‌کنند و پیشنهاد می‌کنیم در انتخاب لپ‌تاپ به این اتصالات و پورت‌ها دقت کنید. پورت‌های USB-۳ و Type-C سرعت بسیار بالایی دارند و برای انتقال داده و اطلاعات مناسب هستند.

تکنولوژی هر روز پیشرفت می‌کند و به این فهرست می‌توان چیز‌هایی مثل سرعت و نسل اتصال وای‌فای یا پشتیبانی از امنیت بیومتریک مثل تشخیص چهره و اثر انگشت را هم اضافه کرد که به طور حتم با افزایش امکانات قیمت لپ‌تاپ هم بالاتر می‌رود.

منبع: ایسنا صرافی ارز دیجیتال

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: لپ تاپ
اخبار فناوری
پردازنده گرافیکی
استفاده می کنید
انتخاب کنید
بسیار مهم
برای کار
صفحه نمایش
لپ تاپ
توجه کنید
سخت افزار
لپ تاپ ها
لپ تاپ
لپ تاپ
سی پی یو
پورت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا
منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۲۲۷۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهنمای خرید بهترین رک شبکه در بازار

رک در انواع مختلف و با ویژگی‌های متفاوتی در بازار یافت می‌شود و از همین رو انتخاب این ابزار برای برخی افراد کمی چالش برانگیز است. در این مقاله قصد داریم تا با ارائه کامل‌ترین راهنمای خرید رک شبکه به شما کمک کنیم تا انتخاب هوشمندانه‌تری را تجربه کنید و متناسب با نیاز و شرایط خود از رک استفاده نمایید.

رک شبکه چیست؟

قبل از این که با راهنمای خرید رک شبکه آشنا شوید، بهتر است بدانید که رک شبکه چیست و چه کاربردی دارد. رک شبکه یک نوع سخت افزار است که تجهیزاتی همچون سرور، سوئیچ، روتر، مودم، کابل و … را در خود جای می‌دهد. استفاده از رک شبکه نه تنها موجب مرتب شدن تجهیزات در یک بستر مخصوص می‌شود، بلکه از ایجاد آسیب‌های فیزیکی به آن‌ها نیز جلوگیری می‌کند و موجب تسهیل دسترسی به تجهیزات توسط اپراتور می‌شود.

واحد اندازه گیری رک، یونیت است و هر یونیت برابر یا 4/5 سانتی متر می‌باشد. به طور معمول رک‌ها اندازه‌ای بین 4 تا 47 یونیت دارند و عرض آن‌ها نیز حدود 19 اینچ است.

چطور یک رک شبکه مناسب خریداریم کنیم؟

به عنوان راهنمایی جهت خرید رک شبکه؛ باید بدانید که فاکتورهای متعددی بر انتخاب این وسیله کاربردی دخیل هستند. تنوع مدل‌های رک موجود در بازار موجب می‌شود تا خرید آن کمی گیج کننده به نظر برسد. آشنایی با انواع رک و همچنین در نظر گرفتن ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین گزینه را با توجه به نیاز خود خریداری کنید. در ادامه می‌توانید با نکاتی مهم در زمینه راهنمایی خرید رک آشنا شوید.

به اندازه رک توجه کنید

به عنوان راهنمای خرید رک شبکه باید در زمان خرید رک حتماً آن را در اندازه مناسبی انتخاب کنید. رک شبکه باید برای جای دادن کلیه تجهیزات مربوط به شبکه مناسب باشد. به طور کلی بهتر است که رک شبکه کمی بزرگ‌تر از اندازه‌ای که لازم است، خریداری شود. این کار موجب می‌شود تا در صورت رشد شبکه و افزودن تجهیزات بیشتر، دیگر نیازی به تعویض رک شبکه نباشد.

فضای داخلی رک با واحد یونیت مشخص می‌شود و شما می‌توانید رک‌های شبکه را در اندازه‌های 2 تا 47 سانتی متری خریداری کنید. به علاوه عمق رک نیز فاکتور مهمی در زمان خرید این وسیله است که باید در زمان انتخاب رک شبکه به آن دقت کنید.

سیستم تهویه عامل مهمی در زمان خرید رک است

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که باید در زمان خرید رک شبکه به آن توجه ویژه داشته باشید، سیستم تهویه و گردش هوا است. درواقع اگر رک شبکه تهویه مناسبی داشته باشد، کارایی تجهیزات شبکه بیشتر خواهد بود و لوازم داخل آن عملکرد بهتری خواهند داشت.

برای افزایش گردش هوا و همچنین خنک شدن تجهیزات داخل رک، معمولاً درون آن از فن استفاده می‌شود. این کار موجب افزایش راندمان دستگاه‌ها و جلوگیری از آسیب به آن‌ها می‌شود. فک رک شبکه معمولاً روی یک کیت و داخل رک نصب می‌شود. از طرف دیگر استفاده از رک‌هایی که دارای توری هستند نیز موجب می‌شود تا تجهیزات به راحتی خنک شوند و هوا به راحتی در رک گردش داشته باشد.

به قیمت رک شبکه توجه کنید

در بازار، رک شبکه با قیمت‌ها و کیفیت‌های متفاوتی به فروش می‌رسد. هنگام خرید رک شبکه باید در کنار در نظر گرفتن سایر عوامل، بودجه و هزینه مورد نظرتان برای خرید رک را نیز در نظر داشته باشید. سپس بین گزینه‌های موجود، به دنبال بهترین مورد باشید. عوامل مختلفی مثل جنس بدنه، متعلقات رک، اندازه، برند و همچنین استانداردهای تولید روی قیمت رک شبکه مؤثر هستند.

نوع رک شبکه مناسبی را انتخاب کنید

نوع رک شبکه گزینه دیگری است که باید جهت خرید رک شبکه در نظر داشته باشید. به طور کلی رک شبکه در دو نوع دیواری و ایستاده عرضه می‌شود. رک شبکه دیواری همانطور که از نام آن مشخص است، روی دیوار نصب می‌شود و از همین رو فضای کمی را اشغال می‌کند و برای فضاهای اداری کوچک و استفاده در خانه گزینه مناسبی است. رک‌های دیواری معمولاً ارتفاعی بین 3 تا 12 یونیت دارند و بدون پایه هستند.

نوع دیگر رک شبکه که به آن رک ایستاده گفته می‌شود، برای فضاهای بزرگ با تجهیزات زیاد استفاده می‌شود. این نوع رک شبکه اندازه‌ای بین 12 تا 47 یونیت دارد و برای قرار دادن تجهیزات سنگین مناسب‌تر است. رک‌های ایستاده معمولاً دارای پایه یا چرخ هستند و در برخی موارد نیز مجهز به پایه‌های ضد زلزله نیز هستند. در واقع هر فرد می‌تواند بسته به نیازی که دارد، از آن‌ها استفاده کند.

در صورت استفاده از تجهیزات شبکه در فضای بیرون، از رک outdoor استفاده کنید

برخی اوقات لازم است تا تجهیزات شبکه و همه متعلقات آن در فضای باز قرار بگیرد. در این صورت بهتر است از نوعی رک شبکه مخصوص که بدنه مقاوم‌تر و مصونیت بیشتری دربرابر گرد و غبار و آب دارد، استفاده شود. سقف این نوع رک به صورت شیب‌دار طراحی شده است تا از تجهیزات داخل آن بهتر محافظت شود. رک بیرونی هم به صورت دیواری و هم ایستاده تولید می‌شود و به آن رک ourdoor گفته می‌شود. شما می‌توانید این نوع رک شبکه را در اندازه‌های 7، 9 و 12 یونیت تهیه کنید.

به برند رک شبکه دقت کنید

هنگام خرید رک شبکه باید حتماً به برند آن نیز توجه ویژه داشته باشید. درواقع امروزه رک شبکه با برندهای متفاوتی در بازار یافت می‌شود که هر کدام کیفیت و ویژگی‌های متمایزی دارند. معمولاً برندهای شناخته شده و پرطرفدار گزینه‌های مناسب‌تری برای خرید هستند. برخی از معتبرترین برندهای موجود در بازار ایران عبارت‌اند از محصولات رک HPA، آماد سیستم، HPI و الگونت و …

به وزن تجهیزات دقت کنید

اگر وزن تجهیزاتی که قرار است درون رک شبکه قرار دهید زیاد است، باید از یک رک مقاوم با بدنه‌ای محکم برای نگهداری از این تجهیزات استفاده نمایید. رک‌هایی که بدنه ضعیفی دارند، به مرور زمان خمیده می‌شوند و کارایی خود را از دست می‌دهند. بنابراین بهتر است از ابتدا کمی بیشتر هزینه کنید و گزینه مناسب‌تری را انتخاب نمایید.

به ایمنی فیزیکی رک توجه کنید

آخرین فاکتوری که باید جهت خرید رک شبکه مد نظر قرار دهید، ایمنی فیزیکی رک است. از آن جایی که کلیه تجهیزات شبکه داخل رک قرار می‌گیرد، ایمنی این وسیله نیز از فاکتورهای مهم در زمان انتخاب آن است. بهتر است از رک شبکه با قفل‌های جلویی و عقبی محکم و مورد اطمینان برای تجهیزات خودتان استفاده کنید. با این کار احتمال آسیب و به سرقت رفتن این تجهیزات کاهش پیدا می‌کند.

در صورتی که از رک شبکه بدون قفل استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌شود یک قفل ریتال برای افزایش امنیت تجهیزات خود به کار بگیرید.

حرف آخر

در این مقاله به نکاتی مهم جهت راهنمایی خرید رک شبکه اشاره شد که با در نظر گرفتن این فاکتورها می‌توانید این ابزار کاربردی را راحت‌تر و درست‌تر خریداری نمایید. به یاد داشته باشید که قبل از خرید رک شبکه حتماً به تجهیزات و همچنین نیازهای خود دقت کنید. با این روش هم در هزینه‌های خودتان صرفه جویی می‌کنید و هم ایمنی تجهیزات شبکه شما افزایش پیدا می‌کند.

کد خبر 1685246


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

93 – = 88