حذف درگاه لایتنینگ از آیفون‌ها با تاییدیه جدید اتحادیه اروپا یک قدم به واقعیت نزدیکتر شد


اتحادیه اروپا امروز یکی از آخرین تاییدیه‌های لازم برای قانونی را صادر کرد که شرکت‌هایی مثل اپل را وادار به استفاده از درگاه استاندارد USB-C می‌کند. با این حساب، به نظر می‌رسد که کاربران آیفون بالاخره از شر درگاه لایتنینگ رها خواهند شد.

شورای اروپا امروز در یک بیانیه خبری رسمی اعلام کرد که قانون استفاده از شارژرهای یکسان را تایید کرده تا تقریبا همه چیز برای اجرای این قانون آماده شود. بر این اساس، شرکت‌های تولیدکننده محصولات الکترونیکی تا اواخر سال 2024 مجبور به ارائه درگاه USB-C روی دستگاه‌های جدید خود می‌شوند.

این قانون حالا باید به امضای رئیس پارلمان اروپا و یکی از نمایندگان شورای اتحادیه اروپا برسد و در صف انتشار در ژورنال رسمی اتحادیه اروپا قرار می‌گیرد. بعد از آن شرکت‌ها 24 ماه فرصت خواهند داشت تا ملزومات مورد نیاز برای اجرای این قانون را آماده کنند. کشورهای عضو این اتحادیه هم باید قانون‌های ملی خود را مبتنی بر این قانون جدید تغییر دهند.

بر این اساس، دستگاه‌هایی که تا پیش از پاییز 2024 برای فروش به بازار بیایند، مشکلی در عرضه نخواهند داشت، اما دستگاه‌های جدیدتر حتما باید درگاه USB-C داشته باشند. این فرصت برای لپ‌تاپ‌ها 40 ماه خواهد بود.

دوران درگاه لایتنینگ اپل بالاخره به پایان می‌رسد

این قانون که پیش‌تر در پارلمان اروپا رای آورده بود، احتمالا بیش از همه برای اپل تاثیرگذار خواهد بود، چرا که این شرکت در بسیاری از محصولات خود از جمله آیفون از درگاه لایتنینگ استفاده می‌کند و در مقابل استفاده از USB-C مقاومت کرده است. اتحادیه اروپا امیدوار است که با این قانون از حجم زباله‌های الکترونیکی بکاهد، مشکل پایداری محصولات را برطرف سازد و استفاده از دستگاه‌های مختلف را از طریق تجهیزات یکسان آسان‌تر کند.

قانون جدید اتحادیه اروپا باعث می‌شود تمامی گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، دوربین‌های دیجیتال، هدفون‌ها و هدست‌ها، کنسول‌های دستی، بلندگوهای سیار، کتابخوان‌ها، کیبوردها، موس‌ها، ابزارهای مسیریابی، ایربادها و لپ‌تاپ‌هایی که باتری آن‌ها با سیم شارژ می‌شود، از USB-C استفاده کنند. تنها استثنا در این زمینه مربوط به دستگاه‌های کوچکی مثل ساعت‌های هوشمند، مچ‌بندهای هوشمند و تجهیزات ورزشی است که به خاطر اندازه خود نمی‌توانند از این درگاه بهره‌مند شوند. البته انتظار می‌رود که این قانون در آینده دستگاه‌های بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.

شرکت‌ها همچنین باید برچسب‌هایی را روی محصولات خود قرار دهند که به وضوح به کاربر اطلاع بدهد که دستگاه از نظر فناوری شارژ چه خصوصیاتی دارد. یکی از موارد دیگری که مدنظر اتحادیه اروپا بوده، قابلیت همکاری بین فناوری‌های مختلف شارژ بی‌سیم در سال‌های پیش رو است. این قانون به کمیسیون اروپا اجازه می‌دهد که تا پایان 2024 لایحه‌های ویژه‌ای را تنظیم کند و از شرکت‌ها بخواهد که فناوری‌های شارژ آزادتر باشند و بتوانند با یکدیگر کار کنند. هنوز مشخص نیست که این قانون سیستم شارژ مگ‌سیف اپل را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد یا خیر.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

– 2 = 1